11 Şubat 2013 Pazartesi

KETE

                                       
                                                        

              1su bardağı   sıvıyağ    (fındık yağı kullandım)
              2 su bardağı ılık süt
              1  paket yaşmaya
              1 su bardağı ılık su  (mayayı eritmek için)
              yarım limon  suyu
              tuz
              10  su bardağı  un


                                                    İÇ  MALZEMESİ:
 
               2  su bardağı  sıvıyağ    (fındık yağı)
               1  çorba kaşığı  tereyağ
               1 tatlı kaşığı  tuz
               5  buçuk su bardağı un
                                                  

                                                   ÜZERİNE:

               yumurta  sarısı


                YAPILIŞI: Hamur yoğurma  kabına  sütü , sıvıyağı , tuzu ,limon suyunu  ve  erittiğimiz  mayayı    karıştırıyoruz.Unu  ilave edip güzelce yoğuruyoruz. 1  saat mayalanmasını  bekliyoruz.



Bezelere ayırıp  yarım saat daha mayalandırıyoruz.

 
Tencerede  sıvıyağı ve tereyağını  ısıtıyoruz.Unu ilave edip  rengini çok karartmadan  kavuruyoruz.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
 
 
Bezeleri tek tek açıyoruz  açtığımız  yufkaları dörde bölüyoruz.
 
Böldüğümüz  parçalara  yağ sürüp  kare şeklinde katlıyoruz.
 
 
 
Kare şeklindeki  her parçanın ortasına  daha önce hazırladığımız  unlu harcı koyup  zarf şeklinde kapatıyoruz .
 
 
 
 
 
 
 
Üzerine yumurta  sarısı  sürüp  200  derecede  üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder