1su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaşmaya
1 su bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
yarım limon suyu
tuz
10 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ:
2 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı)
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 buçuk su bardağı un
ÜZERİNE:
yumurta sarısı
YAPILIŞI: Hamur yoğurma kabına sütü , sıvıyağı , tuzu ,limon suyunu ve erittiğimiz mayayı karıştırıyoruz.Unu ilave edip güzelce yoğuruyoruz. 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
Bezelere ayırıp yarım saat daha mayalandırıyoruz.
Tencerede sıvıyağı ve tereyağını ısıtıyoruz.Unu ilave edip rengini çok karartmadan kavuruyoruz.
Bezeleri tek tek açıyoruz açtığımız yufkaları dörde bölüyoruz.
Böldüğümüz parçalara yağ sürüp kare şeklinde katlıyoruz.
Kare şeklindeki her parçanın ortasına daha önce hazırladığımız unlu harcı koyup zarf şeklinde kapatıyoruz .
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder