20 Şubat 2013 Çarşamba

KURABİYE

                                                        


                                                    KURABİYE
              
             2 yumurta  (aklarını ayır  üzerine sürmek için)
            1  buçuk su bardağı   şeker
            1 paket  margarin
            1  çay bardağı  sıvıyağ
            2  yemek kaşığı  yoğurt
            1 paket kabartma tozu
            1  çay kaşığı  karbonat
            alabildiği  kadar  un 
            1 çorba kaşığı mahlep  
                                              ÜZERİNE

            susam
            toz şeker



           YAPILIŞI: Yumurtanını sarıları ve akları ayrılır. Hamur yoğurma kabına  yumurta sarıları ,margarin ,şeker ,yoğurt, sıvıyağ  iyice karıştırılır.Un ,karbonat ve kabartma tozu  elenir ,sıvı malzemelere eklenir.Kulak  memesi yumuşaklığında hamur yapılır.İstenilen şekil verildikten sonra   yumurta  akına  batırılır. Yapılan kurabiyeler  yarısı  susama  yarısıda  toz şekere batırılır.175  derecelik  fırında üzeri kızarıncaya  kadar  pişirilir.        

 
 
 
 
AFİYET  OLSUN...
 

1 yorum: