KURABİYE
2 yumurta (aklarını ayır üzerine sürmek için)
1 buçuk su bardağı şeker
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
1 çorba kaşığı mahlep
ÜZERİNE
susam
toz şeker
YAPILIŞI: Yumurtanını sarıları ve akları ayrılır. Hamur yoğurma kabına yumurta sarıları ,margarin ,şeker ,yoğurt, sıvıyağ iyice karıştırılır.Un ,karbonat ve kabartma tozu elenir ,sıvı malzemelere eklenir.Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.İstenilen şekil verildikten sonra yumurta akına batırılır. Yapılan kurabiyeler yarısı susama yarısıda toz şekere batırılır.175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...
Ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilnefissss olmuşşşşş