19 Şubat 2013 Salı

ELMALI KURABİYE

                             
                                                      ELMALI KURABİYE

        250 gr yumuşak margarin
        3 su bardağı  un
        1  çorba kaşığı yoğurt
        1 buçuk  kahve kaşığı  pudra şekeri
        1 limon kabuğu  rendesi
        1 kahve  kaşığı  kabartma tozu
        yarım  paket  vanilya


                                                        İÇ MALZEMESİ


       3 tane elma
       1 buçuk  çay bardağı  şeker
       1  tatlı kaşığı  tarçın
       1 su bardağı  ceviz  veya  fındık

kare kalıpla kesiyoruz karşı köşelerinden  L  şeklinde   kesiyoruz.
 
yanlamasına  iç  harcını koyuyoruz.
 
 
Karşılıklı köşeleri  kestiğimiz  çentiklerin içinde geçiriyoruz.
 
 
      YAPILIŞI: Önce  iç  malzemesini  hazırlıyoruz.Elmaları  rendeliyoruz  tavaya  alıp   ocağın  üzerine   pişiriyoruz.Elmalar  suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.Şeker ve tarçını ekliyoruz  piştikten sonra  cevizleri ekliyoruz  soğumasını  bekliyoruz.Hamur karıştırma kabına margarini ,yoğurdu ,pudra şekerini, limon kabuğu rendesini  iyice karıştırıyoruz.Sonra elediğimiz  unu ,kabartma tozunu  ve  vanilyayı ekleyip  kulak memesi  kıvamında  bir hamur yapıyoruz.Hamuru biraz dinlendirip  merdane yardımıyla açıyoruz.Kare  kalıpla  kesiyoruz  ortasına  elmalı  harcı   koyup istediğimiz şekilde  kapatıyoruz. 175  derecelik  fırında pişiriyoruz.Fırından  çıkardıktan sonra kurabiyelerin üzerine  pudra şekeri  serpiyoruz.

 
                                             AFİYET   OLSUN.
 
 
ŞEF   YASİN  SÖZENİN  TARİFİDİR...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder