ELMALI KURABİYE
250 gr yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 buçuk kahve kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 kahve kaşığı kabartma tozu
yarım paket vanilya
İÇ MALZEMESİ
3 tane elma
1 buçuk çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz veya fındık
kare kalıpla kesiyoruz karşı köşelerinden L şeklinde kesiyoruz.
yanlamasına iç harcını koyuyoruz.
Karşılıklı köşeleri kestiğimiz çentiklerin içinde geçiriyoruz.
YAPILIŞI: Önce iç malzemesini hazırlıyoruz.Elmaları rendeliyoruz tavaya alıp ocağın üzerine pişiriyoruz.Elmalar suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.Şeker ve tarçını ekliyoruz piştikten sonra cevizleri ekliyoruz soğumasını bekliyoruz.Hamur karıştırma kabına margarini ,yoğurdu ,pudra şekerini, limon kabuğu rendesini iyice karıştırıyoruz.Sonra elediğimiz unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz.Hamuru biraz dinlendirip merdane yardımıyla açıyoruz.Kare kalıpla kesiyoruz ortasına elmalı harcı koyup istediğimiz şekilde kapatıyoruz. 175 derecelik fırında pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
AFİYET OLSUN.
ŞEF YASİN SÖZENİN TARİFİDİR...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder