25 Şubat 2013 Pazartesi
PİDE
PİDE
5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ
1çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta
susam ve çörekotu
YAPILIŞI: Süt cezvede ısıtılır .Maya ,tereyağ , tozşeker ısıtılan süte ilave edilir, karıştırılarak eritilir.Hamur yoğurma kabına un ve tuz konur karıştırılır unun ortası havuz gibi açılır.Süt ve ayrıca 1 su bardağı ılık su ilave edilir ,kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapılır.1 saat mayalandırılır
.Tepsi biraz yağlanır pide şekli verilir. Yarım saat tepside tekrar mayalandırılır.Üzerine yumurta sürülür susam serpilir 200 derecelik fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN.
OKTAY USTANIN TARİFİ.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize sağlık. Çok severim pideyi. Sıcacık içinde tereyağı ve izmir tulumu..olsada yesem.. Sevgiler..
YanıtlaSil