25 Şubat 2013 Pazartesi

PİDE



                                                           PİDE


                             5 su bardağı  un
                             yarım paket yaş maya
                             1  su bardağı süt
                             1 çorba kaşığı tereyağ
                             1çorba kaşığı toz şeker
                             1 tatlı kaşığı tuz
                             1 su bardağı  su
                            


                                                              ÜZERİ  İÇİN

                              1 yumurta
                              susam  ve  çörekotu



                YAPILIŞI:  Süt cezvede  ısıtılır .Maya  ,tereyağ , tozşeker   ısıtılan  süte  ilave edilir,  karıştırılarak eritilir.Hamur yoğurma kabına un  ve tuz  konur  karıştırılır  unun ortası havuz gibi açılır.Süt  ve ayrıca  1 su bardağı ılık su ilave edilir ,kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapılır.1 saat mayalandırılır












.Tepsi biraz yağlanır  pide şekli verilir.   Yarım saat   tepside tekrar mayalandırılır.Üzerine yumurta sürülür  susam  serpilir   200 derecelik fırında pişirilir.


                                        

                                          AFİYET OLSUN.
                                   
                                               OKTAY USTANIN TARİFİ.
                                   

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok severim pideyi. Sıcacık içinde tereyağı ve izmir tulumu..olsada yesem.. Sevgiler..

    YanıtlaSil