20 Şubat 2013 Çarşamba

MISIR GEVREKLİ KURABİYE

                                 

                                            MISIR  GEVREKLİ  KURABİYE

                    1 paket  margarin
                    2  yumurta  (1 yumurta  akı üzerine sürmek için ayrılır)
                    1 su bardağı şeker
                    1  su bardağı ceviz
                    1 su bardağı sıvıyağ
                    1 paket vanilya
                    1 paket kabartma tozu
                    1 su bardağı  mısır gevreği         
                    alabildiği  kadar un


                YAPILIŞI:Margarin   ve şeker   yoğurulur.Sonra  yumurta  , sıvıyağ ,  ilave edilir.Un kabartma tozu elenir. Sıvı  malzemelere   ilave edilir.Cevizde  ilave  edilip   kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamurdan  parça  koparılır     elde yuvarlanır  önce yumurta  akına  sonrada  mısır gevreğine  batırılır.185 derecelik  önceden ısıtılmış fırında pişirilir.                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder