15 Şubat 2013 Cuma
SOĞAN HALKASI
SOĞAN HALKASI
3 tane orta boy soğan
1 su bardağı un
3/4 su bardağı maden suyu
2 buçuk çorba kaşığı sıvıyağ
çıtır pane harcı
1 yumurta akı
tuz
KIZARTMAK İÇİN
sıvıyağ
YAPILIŞI: Soğanları halka halka doğruyoruz.Derin bir kaba koyup üzerini streçle kapatıp buzlukta yarım saat bekletiyoruz. 1 yumurta akını ve tuzu kar haline gelinceye kadar iyice çırpıyoruz.Maden suyunu , sıvıyağı ve unu çırpıyoruz.Sonra bu iki karışımı birleştirip soğanları bu karışıma daha sonra pane harcına bulayıp kızartıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder