15 Şubat 2013 Cuma

SOĞAN HALKASI

                                              

                                        SOĞAN HALKASI

                       3  tane  orta boy soğan
                       1   su bardağı  un
                       3/4   su bardağı maden suyu
                       2 buçuk çorba kaşığı  sıvıyağ
                       çıtır pane harcı
                       1  yumurta akı
                       tuz    

                                       KIZARTMAK  İÇİN
               

                         sıvıyağ
                

             YAPILIŞI:  Soğanları  halka halka doğruyoruz.Derin bir kaba koyup  üzerini streçle kapatıp buzlukta yarım  saat bekletiyoruz. 1 yumurta  akını ve tuzu  kar haline gelinceye kadar iyice çırpıyoruz.Maden suyunu , sıvıyağı  ve unu çırpıyoruz.Sonra bu  iki karışımı birleştirip  soğanları  bu karışıma daha sonra  pane harcına  bulayıp  kızartıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder