1 tane tavuk göğsü
3 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
5 tane kornişon turşu
1 patates
1 soğan
1 havuç
2 kereviz
sıvıyağ
tuz
TERBİYESİ:
1 yumurta sarısı
1 su bardağı turşu suyu
YAPILIŞI:Tavuk göğsünü haşlıyoruz.Havuçu ,patatesi , soğanı , kerevizi küp küp doğruyoruz.Tencereye sıvıyağ ilave edip , soğanı , havuçu , kerevizi ve patatesi biraz soteliyoruz.
Sotelenen sebzelerin üzerine 4 - 5 bardak sıcak su ilave edip pişiriyoruz. Yarım ay şeklinde doğradığımız kornişon turşularıda ilave edilir pişirilir.Başka bir tencereye sıvıyağla un kavrulur önce soğuk su ( un topaklanmasın diye) üzerinede tavuk suyunu , pişen sebzeleri en son küp küp doğradığımız tavuk göğsünü de ilave edip hepsinin iyice pişiriyoruz.Terbiyesini hazırlıyoruz yumurta sarısını 1 su bardağı turşu suyuyla iyice çırpıyoruz.Kaynamakta olan çorbaya terbiyesini ilave ediyoruz .Servis ederken üzerine çok ince doğranmış kereviz yaprakları ilave ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder