30 Ocak 2013 Çarşamba

DİPLOMAT ÇORBASI

                                                     
    
                 1 tane tavuk göğsü
                 3 çorba kaşığı un
                 5 su bardağı et suyu
                 5 tane kornişon turşu
                 1 patates
                 1 soğan
                 1 havuç
                 2 kereviz
                 sıvıyağ
                 tuz
                  TERBİYESİ:

                  1 yumurta sarısı
                  1 su bardağı turşu suyu


                  YAPILIŞI:Tavuk  göğsünü haşlıyoruz.Havuçu  ,patatesi , soğanı , kerevizi küp küp doğruyoruz.Tencereye sıvıyağ ilave edip , soğanı , havuçu  , kerevizi  ve patatesi    biraz soteliyoruz.


 
 
 
Sotelenen  sebzelerin  üzerine  4 - 5 bardak  sıcak su ilave edip pişiriyoruz. Yarım ay  şeklinde doğradığımız  kornişon  turşularıda   ilave edilir pişirilir.Başka bir tencereye sıvıyağla un kavrulur önce soğuk su  ( un   topaklanmasın diye) üzerinede tavuk suyunu , pişen sebzeleri   en son  küp  küp  doğradığımız  tavuk  göğsünü de ilave edip hepsinin  iyice pişiriyoruz.Terbiyesini hazırlıyoruz  yumurta  sarısını  1 su  bardağı  turşu  suyuyla  iyice çırpıyoruz.Kaynamakta olan çorbaya terbiyesini ilave ediyoruz .Servis ederken üzerine çok ince doğranmış   kereviz  yaprakları   ilave ediyoruz.
Afiyet olsun.
   
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder