27 Ocak 2013 Pazar

PATLICANLI BÖREK




1 Yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
yarım kahve fincanı zeytinyağı
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1su bardağı su
tuz


İÇ MALZEMESİ

4 tane soğan
4 tane patlıcan
3 tane yeşil biber
2 domates
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
kırmızı pul biber

AÇMAK İÇİN
nişasta ve un karışımı

ARASINA SÜRMEK İÇİN

sıvıyağ ve tereyağı karışımı

YAPILIŞI:Yoğurma kabına un konulur, ortası havuz gibi açılır.Yoğurt ,yumurta,zeytinyağı,
kabartma tozu , tuz ilave edilip yoğurulur.Kulak memesi yumuşaklığından biraz sert bir hamur


yapılır, hamur yarım saat dinlendirilir. İç harcı hazırlanır.Soğanları ve patlıcanları küp küp biberleri de küçük, küçük doğruyoruz.Tencereye sıvıyağ konur soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, biberler ve patlıcanlar ilave edilir.Patlıcanlar iyice kavrulduktan sonra domates ve baharatlar eklenir.Hamurumuzu bezelere bölüyoruz.Tepsimizi yağlıyoruz.Bezelere ayırdığımız hamurları açarken nişastalı un karışımını serperek açıyoruz. Açtığımız hamurların arasına yağ sürüyoruz.Ayırdığımız bezelerin yarısını böreğin altı yarısını üstü olarak ayırıp ortasına iç harcını seriyoruz,diğer hamurlarıda açıp tepsiye yerleştiriyoruz.En üstteki hamurun üzerine yağ sürüp dilimliyoruz.175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

2 yorum:

  1. Patlıcanlı böreğe bayılırımmmm:)ellerinize sağlık:)Blogunuz hayırlı olsun,bol paylaşımlarınız olsun.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sedef hanımcım:)

    YanıtlaSil