MİDYE TATLISI
MALZEMELER:
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1/ 3 yaşmaya
alabildiği kadar un
AÇMAK İÇİN:
nişasta
ŞERBETİ:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu
İÇİNE:
ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİNE:
tereyağ
YAPILIŞI:
Bir kaba tozşeker , zeytinyağı ve azıcık tuz ekle. Sütü , yumurtayı ve yaşmayayı ekleyip güzelce karıştırın. Unu ilave ederek hamuru yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurun iyi mayalanması için 10 dakika bekletiyoruz. Hamur mayalanırken şerbetini hazırlıyoruz. Şerbet koyulaşınca limon suyunu ekliyoruz .Hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz.
Hamuru rulo şeklinde sarıyoruz.Bıçakla birer santim kalınlığında kesiyoruz.
Kesilen hamurları düzeltiyoruz.Düzelttiğimiz hamurun yarısına avucumuzun kıyısıyla bastırıyoruz çukur oluşturuyoruz. Arasına ceviz koyarak midye şeklinde kapatıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıralıyoruz.Üzerine tereyağı sürüyoruz.Üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Şerbet ılık , tatlı sıcak olacak.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder