18 Nisan 2013 Perşembe

MİDYE TATLISI

                                       

       

                                                       MİDYE TATLISI

                 MALZEMELER:
   
          1 çay bardağı  süt
          1 yumurta
          1 tatlı kaşığı toz şeker
          1 çay bardağı sıvıyağ
          1/ 3  yaşmaya
          alabildiği kadar un

               AÇMAK İÇİN:
       
          nişasta


              ŞERBETİ:
     
           3 su bardağı şeker
           3 su bardağı su
           yarım limon suyu

             İÇİNE:

          ceviz
          1 tatlı kaşığı tarçın

           ÜZERİNE:
     
          tereyağ

      YAPILIŞI:

          Bir  kaba  tozşeker , zeytinyağı  ve azıcık tuz  ekle.  Sütü , yumurtayı ve yaşmayayı  ekleyip güzelce karıştırın. Unu ilave ederek hamuru yoğurup  kulak  memesi kıvamında  bir hamur  elde edin. Hamurun iyi mayalanması için  10 dakika bekletiyoruz. Hamur  mayalanırken şerbetini  hazırlıyoruz. Şerbet koyulaşınca  limon suyunu ekliyoruz .Hamuru  6 eşit parçaya bölüyoruz.








 Bezeleri  tabak  büyüklüğünde  açıyoruz, aralarına nişasta  sürdükten  sonra  üst üste sıralıyoruz.Daha  sonra 6 kat yufkayı  tepsi büyüklüğünde açıyoruz.






Hamuru  rulo şeklinde sarıyoruz.Bıçakla  birer santim kalınlığında kesiyoruz.






Kesilen hamurları düzeltiyoruz.Düzelttiğimiz  hamurun yarısına avucumuzun kıyısıyla bastırıyoruz çukur oluşturuyoruz. Arasına ceviz koyarak midye şeklinde kapatıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıralıyoruz.Üzerine  tereyağı sürüyoruz.Üzeri kızarıncaya  kadar pişiriyoruz.







            Şerbet  ılık , tatlı sıcak olacak.                    

 

AFİYET OLSUN:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder