14 Mart 2013 Perşembe
HALEP TATLISI
HALEP TATLISI
KİPA AİLE KULÜBÜ YARIŞMASINDA 3.CÜ OLAN TARİF.
3 su bardağı irmik
1 buçuk su bardağı yoğurt
1 buçuk su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı karbonat
3 - 4 damla limon suyu
1 su bardağı ceviz
1 buçuk su bardağı hindistan cevizi
ŞURUBU
3 buçuk su bardağı toz şeker
3 buçuk su bardağı su
3 - 4 damla limon suyu
ARASI İÇİN
Kaymak
YARIŞMADA 3.CÜ OLAN HALEP TATLISI
YAPILIŞI : Önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbetimizi ocaktan aldıktan sonra 3 - 4 damla limon suyu ilave ediyoruz iyice soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.
İrmik , yoğurt ve şekeri iyice çırpıp karbonatı , limon suyu ilave edilir. Hamurun yarısı dikdörtgen borcama dökülür. Hamurun üzerine ceviz serpilir , diğer hamurda cevizlerin üzerine dökülür.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika sonra fırının ayarı 150 dereceye getirilir üzeri kahve rengi oluncaya kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti döküyoruz. En az 3 - 4 saat bekliyoruz şerbetini iyice çekmesi için. Dilimlediğimiz tatlımız ikiye bölüyoruz arasına kaymak sürüp tekrar birleştiriyoruz. Dışını hindistan cevizine bulayıp servis ediyoruz.
Benim yaptığım:)
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder