14 Mart 2013 Perşembe

HALEP TATLISI

                                                   



                                                            HALEP  TATLISI


                        KİPA    AİLE     KULÜBÜ  YARIŞMASINDA  3.CÜ OLAN TARİF.



                  3  su bardağı irmik
                  1  buçuk su bardağı yoğurt
                  1 buçuk su  bardağı  şeker
                  2 tatlı kaşığı karbonat
                  3 - 4 damla limon suyu
                  1 su bardağı  ceviz
                  1  buçuk su bardağı  hindistan cevizi

                                                         ŞURUBU


                   3  buçuk su bardağı   toz şeker
                   3 buçuk  su bardağı  su
                   3 - 4 damla limon suyu

                                                        ARASI   İÇİN

                     Kaymak

                         
                                      YARIŞMADA  3.CÜ  OLAN   HALEP  TATLISI




              YAPILIŞI :   Önce şerbetimizi  hazırlıyoruz.   Şerbetimizi  ocaktan aldıktan sonra  3 - 4 damla limon suyu ilave  ediyoruz   iyice soğuması  için  bir kenarda  bekletiyoruz.

               İrmik  , yoğurt  ve şekeri  iyice çırpıp  karbonatı  , limon suyu  ilave  edilir.   Hamurun  yarısı  dikdörtgen  borcama  dökülür.  Hamurun  üzerine ceviz serpilir , diğer hamurda  cevizlerin  üzerine  dökülür.Önceden  ısıtılmış  180 derecelik  fırında  20  dakika   sonra fırının ayarı  150 dereceye  getirilir  üzeri  kahve  rengi  oluncaya  kadar pişirilir.  Fırından  çıkardıktan    sonra   soğuk  şerbeti  döküyoruz.  En  az   3 - 4  saat  bekliyoruz  şerbetini  iyice  çekmesi   için.  Dilimlediğimiz    tatlımız   ikiye  bölüyoruz  arasına  kaymak  sürüp  tekrar  birleştiriyoruz. Dışını  hindistan  cevizine  bulayıp  servis  ediyoruz.


       
                   Benim yaptığım:)

                                                    AFİYET  OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder