20 Şubat 2013 Çarşamba
MISIR GEVREKLİ KURABİYE
MISIR GEVREKLİ KURABİYE
1 paket margarin
2 yumurta (1 yumurta akı üzerine sürmek için ayrılır)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı mısır gevreği
alabildiği kadar un
YAPILIŞI:Margarin ve şeker yoğurulur.Sonra yumurta , sıvıyağ , ilave edilir.Un kabartma tozu elenir. Sıvı malzemelere ilave edilir.Cevizde ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamurdan parça koparılır elde yuvarlanır önce yumurta akına sonrada mısır gevreğine batırılır.185 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder